Loopbaan traject 

 

Als je rondloopt met een of meer van de volgende vragen, dan is een loopbaan traject wellicht geschikt voor jou: 

 

*) Ik heb het gevoel dat mijn werk niet (meer) bij mij past

*) Ik wil me verder ontwikkelen maar weet niet goed hoe en in welke richting

*) Ik verlies mijn baan en vraag me nu af "Wat nu?"

*) Hoe combineer ik mijn werk met mijn kinderen? Hoe houd ik dat in balans?

*) Ik ben rond de 50 en "moet" nog een aantal jaar werken. Hoe kan ik met al mijn ervaring mezelf verder ontwikkelen?

 

Met het loopbaantraject krijg je zicht op je kwaliteiten, drijfveren, interesses, idealen en mogelijkheden. Je krijgt inzicht en ontdekt waar je kunt sturen en waar je zult loslaten. We kijken naar wat je echt wezenlijk wilt en wat er mogelijk is vanuit jouw ervaring, wensen en leeftijdsfase. Je formuleert een loopbaandoel en maakt je stappenplan om daadwerkelijk verder te gaan. 

 

Werkwijze

 

In een intakegesprek brengen we samen je situatie vanuit loopbaan en leven in kaart. We verhelderen jouw loopbaanvraag zodat je focus en richting ontwikkeld. We stellen het doel voor jouw loopbaantraject op. 

Een loopbaantraject bestaat gemiddeld uit 7 gesprekken, die eens in de 2-3 weken plaatsvinden. Na elk gesprek krijg je thuiswerkopdrachten mee, waarmee je reflecteert op jezelf en op je loopbaan. Aan het eind van het traject maak je een actieplan voor de (nabije) toekomst, waarin staat welke concrete stappen nodig zijn om je wensen te realiseren.
Het gesprek vormt de basis; daarnaast wordt gewerkt met creatieve technieken als tekenen en schrijfoefeningen. Niet alleen je verstand en gevoel, maar ook je creativiteit en verbeeldingskracht worden aangesproken, waardoor je eerder tot ‘het wezenlijke’ komt en weet wat jouw richting is.

Aangezien elk persoon en elke situatie uniek is, is er altijd sprake van maatwerk. Dit kan betekenen dat meer of minder gesprekken nodig zijn; dat stellen we samen (en zo nodig in overleg met je werkgever) vast.

 

Het traject kan met een aantal gesprekken worden uitgebreid in de fase van solliciteren, netwerken en uitvoering van je stappenplan.

Een onderdeel van het traject kan het schrijfprogramma beroep & roeping zijn.

Wil je meer weten? Neem gerust even contact op.       Lieke Deelstra 06-41814596 info@werkplaatsstap.nl

 

 

Inloggen